Mala letnja romantika

Crna čipkana nanogica kao ukras stopalaIako često smatrana staromodnom, čipka mi se uvek dopadala, posebno što je njena upotreba široka i raznovrsna. Ono što je sigurno, to je da je uvek romantična i ženstvena, iliti seksi, ali u najprefinjenijem značenju te reči. Ovih dana je bilo toliko vruće, da sam najveći deo dana provodila u kući, pa sam se tom prilikom malo igrala. Pogledajte šta se iz toga izrodilo.

Ukras za stopalo od bele čipkeSada sam se okuražila, pa obilazim radnjice u potrazi za što lepšom  i mekanijom čipkom, kao i za što praktičnijim kopčicama, tračicama, perlicama i propratnim ukrasima. Sada vidim šta mi je tako dugo nedostajalo – ručni rad!

Potrebna mi je i vaša mala pomoć: Kako se zove nakit za oko članka sa mojih fotografija? Nanogica? Nanožica? Iako možda deluju logički, malo su mi smešni ovi nazivi. Kako ih vi zovete?

Praktično satensko vezivanje nanogiceOgrlica od crne čipke sa ljubičastim detaljima

14 oдговора на “Mala letnja romantika

 1. Ja ti se u ovo ič ne razumem, ali deluje mi jako lepo. Volim uvek da vidim bilo šta što je plod nečije kreativnosti i truda.

  A čipka… Pa ko ne otkine kada devojka nosi čipkani veš (ili čipkasti, kako se već kaže?), taj nije normalan! (Ne da otkine veš, nego on da „otkine“.)

  😀

 2. Gil, drago mi je da čujem još jedno muško mišljenje. 😉 Sada znam kojim drugaricama sve da poklonim nešto od svojih rukotvorina. :))
  Inače, čipkan je pravilnije, što znači da je nešto od čipke, čipkasto više označava da je KAO čipka, mada u neformalnom govoru može i jedno i drugo, ne treba jezik ograničavati. 😉

  Škrabalice, sa nestrpljenjem sam čekala da čujem tvoje mišljenje! Hvala, imam još mnogo ideja, svakako ću ih sprovesti u delo i pohvaliti se njima. 🙂

 3. Mmmmm, nanogica (ime je totalno glupo, ali ja ne znam drugo) od čipke, pa to mi nikad nije palo na pamet, ako je ovo tvoja nožica, baš je seksi. Odlična ideja! 😀

 4. jos na nozi kad bi bio neki mali tattoo – tribal, bilo bi perfektno 😀
  LM, a koja je svrha tog detalja sem sto je modni detalj?

  Znas, ovo je odlicno za inspektorke kada su u akciji u civilu, ispod suknjice da im to bude kao drzac za pistolj. Trebalo bi tu ideju proslediti ministru mup-a da uvede. Bilo mi shik.

 5. Pa, Ivane, ti ni ne znaš šta je u stvari moja prava profesija. Ko će ga znati, možda sam i pajkanka. 😛
  Bljak za tetovaže. Uopšte ih ne volim.
  Ja sam napisala da je u pitanju ukras, nakit. Ostale svrhe se naknadno utvrđuju. Pobogu, ne mora baš sve direktno da se otkriva. Kupi curi jednu, pa se igrajte. :))

Одговори

Ваша имејл адреса неће бити објављена. Неопходна поља су означена *