A možda i mogu da poletim?

Devojka sa balonimaObrni-okreni, ovih dana bih da odletim. Pa, normalno je da onaj ko cvrkuće to ponekad poželi. Danas sam imala da obavim jedan vrlo važan zadatak. Nosila sam na dopumpavanje svoja dva vrlo draga helijumska balona u Balon centar. Dobro su se držali skoro tri meseca.

Ovo je moj putopis iz Zemlje balona.

Šarenilo. Najveselije boje koje ste ikada videli. U svim tonovima. Tračice, mašnice, cvetići, leptirići. Mali baloni u oblku srca. Veliki baloni sa puno raznobojnih notica. Sa plafona vam se smeju žabe, jedna velika krava sa sve vimeom i rogovima, maca koja liže svoju šapu. Na stolu ima toliko kataloga, da biste satima mogli da sedite i listate ih, dobijajući nadahnuće kako da obradujete nekoga. Miki i Mini visoki oko metar i po se drže za ruke i gledaju kataloge zajedno sa vama. A kada vidim sve one silne flašice u obliku balona, Nojeve barke, preslatke bebice sa jednim zubićem, kolevčice i kolica, inspiracija samo narasta. Već zamišljam svoju sobu ispunjenu onim nežnim, pastelnim bojama i nasmejanim licima. A pre toga srca. Ceo buket helijumskih srca u svim mogućim bojama i dezenima.

Pored ovakvih, uobičajenih balona, postoje i oni koji će vas zapanjiti. Takozvani eksplozija balon, koji u sebi sadrži puuuuunoooo malih balončica, koji se razlete svuda oko vas kada izbušite glavni, veliki balon. Može se okačiti i na tavanicu, a mali baloni se mogu ispuniti običnim vazduhom, čime će vam svi ti balončići popadati na glavu. Ali u balon možete staviti i neki poklon. Devojka koja tamo radi mi je pričala neke najzanimljivije priče. Mladić je zaprosio devojku tako što joj je doneo balon u kojem je bio – prsten. Devojčica je dobila od roditelja dugo željenu igračku upravo u jednom od balona. Kum na jednom venčanju je svoj novčani poklon stavio u jedan ogroman balon, a novac je bio okružen balončićima, tako da su mladenci morali da ih sve izbuše kako bi došli do novca. Eto, čak i kada je poklon, oko novca se valja pomučiti.

Setite se ove radnje kada budete želeli nekoga da obradujete, da poklonite nešto originalno, da maštate, ili da ulepšate i uveselite svoj životni prostor.

Moj lik na balonuNapolje sam izašla sa svoja dva balona, držeći ih na povocu. Pored mene je proletela Pepeljuga u svojoj bundevi, Snežana mi je mahnula, a Sunđer Bob mi se iskezio u lice. Izašla sam iz bajke. Lepo je znati da uvek mogu da se vratim. Na izlazu se prodavačica našalila sa mnom: „Nemojte samo da odletite kao naš globus sa Slavije“.

„O, ne plašim se. To bih jako volela. Makar do Kovina.“

4 oдговора на “A možda i mogu da poletim?

 1. Slatke pričice. Podsetiše me na one sa Teleflorinog sajta. Jesi li ih čitala?
  Šteta samo što Baloncentar nema podjednako zanimljiv sajt.

 2. Nisam čitala te pričice, skoknuću do cvetnog sajta.
  Ma da, sajt Baloncentra je totalno zastareo. Ostavila sam ga najviše da bi ljudi okvirno mogli da vide ponudu i informacije gde se isti nalazi. Neuporedivo je lepše kada se tamo ode. 🙂

 3. Imaju finu ponudu. Videla sam i one duguljaste balone, za oblikovanje. Oduvek su me fascinirali. Kupila sam ovde neke, ali su užasnog kvaliteta bili. Moram poslati sestru u kupovinu 🙂

 4. Ono što sam poslednji put kod njih videla su bili baš ti duguljasti baloni, ali još tanji od onih koje sam obično ranije viđala. Baš se lako oblikuju, videla sam da su pravili cvetiće, narukvice, mašnice i ostale zezalice.
  Što se kvaliteta tiče, stvarno su odlični, dosta sam ih isprobala. :)) Objasnili su mi da su njihovi baloni američki, a ti koji mogu svuda da se nađu a nisu nekog kvaliteta, italijanski su.
  E, da. Imam i jeda srcasti balon koji nisam smela da napumpam sama. Svaki put kada probam, izgleda mi kao da ce mi pući pred nosem. Zato leži u fioci. :))

Одговори

Ваша имејл адреса неће бити објављена. Неопходна поља су означена *