Ruku na srce

Negde pred kraj sada već prošle godine, jedne noći pred sam, kasni odlazak u krevet, udarila me je strašna vrtoglavica. Ne samo što se sve oko mene zavrtelo, već je i tlo počelo opasno da mi izmiče i moje telo kao da nije sasvim pronalazilo svoje mesto u prostoru. Ta neprospavana noć sa zemljotresom u meni je jedan od lepših poklona koju mi je 2016 dala. Zahvalila sam joj se uz obećanje da ću ga valjano iskoristiti i da mi takvi darovi više neće biti potrebni. Naučila sam svoje, pa u ovu 2017. ulazim rasterećenija u svojoj novoj maloj mudrosti.

Dugo su naše želje bile sastavljene od težnji da nešto steknemo, gradeći naš svet kockicu po kockicu, marljivo i sa planom. Usput nismo ni primetili kada je vreme počelo da se ubrzava, dan da postaje pretesan, a kockice da se slažu prebrzo, dok nismo još uspeli da čujemo ono Klik zadovoljstva, niti da u fioke složimo utiske. Ovo naše turbulentno vreme bacilo je na nas i nanose nekih ružnih emocija, malih i većih briga, sitnih sumnji i krupnijih razočarenja i ljutnji, tinjajućih gorčina, koje, kao i sve ostale iz ove branše, ne služe ničemu osim da bodu i žuljaju iznutra, praveći gusti splet suvih grana kroz koje se pozitivna energija otežano, šepajući probija. Sva ta osećanja vam se uvek na kraju vrate kao bumerang, ozleđujući jedino vas, jer im je svaki drugi cilj maglovit.

U stvari, što sam starija, sve je manje novogodišnjih želja i one su sve skromnije. Izgleda konačno pojednostavljujem stvari. Tako da bi prva moja želja za ovu godinu bila da zadržim svo ovo bogatstvo koje već imam – zdravlje u ljubavi svoje sunčane porodice. Druga želja je ne da steknem, već da se odreknem i odbacim – svog onog suvog granja iz pasusa iznad, i da se više uopšte ne igram igre Zločestog bumeranga, jer nisam neki strasni ljubitelj vrtoglavica, niti lepo podnosim ružna osećanja. Treća želja je jedna vrlo malena, koja u zalog uzima samo posvećen rad s ljubavlju.


Iskreno i s pažnjom gledajući u sebe, posmatraću i svet kako se okreće još jedan krug oko Sunca.

A i vama dragim ljudima želim da dišete duboko, ne spuštajući ruku sa svog srca. Krećite se kroz godinu plesnim koracima. Pa kako god da bude, ispašće dobro!

Srećna vam i ljubavlju okupana 2017. godina!

4 oдговора на “Ruku na srce

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *