O Cvrkutanju

Lagala bih kada bih vam rekla da želim da pišem o sebi. U stvari, samo hoću da pustim u svet ono što bih volela da od njega dobijem. Kao i svako od vas, ono što živim i što mi se dešava nije samo bezbrižna pesma slavuja. Mada zbog toga u njoj još više uživam. Ako bih se udaljila od sebe, videla bih: jednu mladu ženu koja se još uvek voza kao da je u svojim dvadesetim, mamu jedne devojčice koja se rodila kao Palčica, žene kojoj je uloga supruge po svakoj meri, jer je našla svoj komadić koji joj je nedostajao, zaljubljenika u knjigu i pokret, počevši od joge, preko beskonačnih šetnja do jurcanja na točkovima ili sopstvenim nogama, osobu koja veruje da je okružuju dobri ljudi i obožavaoca jačeg zvuka. Sve ostalo, što želim i sebi i svetu, tražim usput, kupim komadiće i slažem ih u priče. Svojim tekstovima dolazim do odgovora. Pišem vam priču o svojoj boljoj strani. Ja sam Milica Lazarević-Jekić.

Ivana Jekića prvog vidite kada dođete na ovaj sajt. Kao neko ko me najbolje poznaje, znao je koji će dizajn najbolje odgovarati mojoj zamisli, ukrasio ga krivuljama, crtežima, tapetama, a nadasve fotografijama. Fotografiše za agenciju Getty Images, ponosni je vlasnik porodične kreativne foto-radionice ivframes, kapetan najčistije pasare na Savi, dečak koji voli zmajeve, letelice, Skyrim, Scorpionse i neka dobra stara vremena. Najbolji taja na svetu. A najviše od svega, osoba koja me pridrži kada se sapletem i pogura kada zastanem. Onaj zbog koga jutarnjem čaju nije potreban med.

smeskoSunčica je od pre šest godina preplavila ovaj blog. Stigla je neočekivano, unela u naše utabane puteve pometnju sastavljenu istovremeno od sreće i tuge. Rođena u 26. nedelji trudnoće, svoj život započela je sa svojih 650 grama borbom koja je uspešno završena dolaskom kući nakon pet meseci, bez svog bate blizanca. Od tada sve naše želje i ljubav usmerene su ka tome da svi troje rastemo srećno i zadovoljni sobom – u svetu koji se ubrzano menja i nenaklonjen je različitostima. Sunčica ima jako oštećen vid i poteškoće sa kretanjem. Ali izuzimajući te prepreke, pravo je dete – znatiželjno, veselo i prepuno energije. U njoj je ogromna snaga i volja da pomera granice. Do sada zajedno smo pomerili mnoge. Ovo je blog o njoj koliko i o meni.