Nove avanture

Pogled na Savu iz kabine čamcaNije prošlo mnogo od kako sam napisala tekst o buđenju proleća, a već hodam razgaćena zbog letnjih vrućina koje su se nadvile nad naše krajeve. Mada, kako javljaju moji dopisnici iz inostranstva, ni preko nije ništa bolje, samo što mnogi od njih nemaju reku, pa im je malo teže. Za naš čamac možemo reći da je skoro u potpunosti sređen, osim što čekamo dušeke koji bi trebalo da stignu ovih dana. Tada ćemo biti spremni da se otisnemo i na neki malo dalji put.

Prozori u kabiniVeć pravimo skice, preračunavamo se i informišemo o putu Dunavom, do Đerdapa i na drugu stranu, do Novog Sada, kao i Tisom po Vojvodini. Za pravi odmor vam ništa drugo nije potrebno do plovidbe rekama, otkrivanja novih predela, a i pronalaženje nečeg novog u starim, jer sa reke sve drugačije izgleda. Zatim, sidrenje da se osvežimo i iskupamo, stajanje usput na rečnu klopu na neki od restorana na vodi i spavanje pod vedrim nebom na čamcu ili u šatoru na kopnu. Jedva čekam. Naravno, nameravam da pišem mali putopis, jer usput ima svašta da se vidi i doživi. Interesantno, osvežavajuće i povoljno putešestvije.

Bočni prozor u kabini, sa sve kanapima :) A sređivanje prozora u kabini je još jedan dokaz da ono čime niste uspeli da se bavite a voleli biste, isplivava na nekom drugom mestu. Kao nesuđeni dizajner enterijera imala sam priliku da osmislim ulepšavanje oboda naših novih prozora. Da bi sve bilo u rečnom duhu, izabrala sam kanape, koje smo isprepletali i pažljivo ih zalepili silikonom. Efekat možete videti na sličicama.

Naš čamac Dopefish spoljaA kao prozore smo uzeli Galenikin klirit, koji je vrsta livenog akrila, vrlo je lagan, a prave ga u neverovatnim bojama. Sada nam zavesice nisu potrebne, u kabini je uvek hlad, a spolja niko ne može da vidi šta se u kabini dešava, dok vi vidite sve! Šta reći, pravi voajerski prozori. Uživanje je uveliko počelo, a juče smo otvorili sezonu kupanja. Vredelo je!

17 oдговора на “Nove avanture

  1. Hvala! 😀

    @Marica: Biće slika, nego šta. Joj, jedva čekam! Skorija tura je Bela stena.
    @Daf: Dafče, odkud ti u ovo vreme? Neću da se ponavljam sada, ali videćeš ga ti i uživo. 🙂

  2. Jedan moj poznanik je davno,jos kao gimnazijalac sproveo tu vasu ideju u delo, ploveci Dunavom . Secam se da je rekao da kad se naviknes da sa jedne strane brodica izbacujes fekalije,a sa druge strane peres tanjire, sve je super 😀

  3. Pa, za sve postoji prikladno rešenje. Kao ljubitelji i čuvari prirode, sve smo lepo osmislili. Kada ploviš, isto kao u planini, organizacija je vrlo bitna. A to što si na vodi ne znači da ne možeš pristati i na kopno ili na neki objekat predviđen za različite delatnosti. 🙂

  4. Kako nestvarno deluju slike iz brodića. Jako lepo ste zamislili i odradili te prozorčiće. A kada budete blizu Mlave vičite da vam mahnemo 😉

  5. Škrabalice, slike su takve zbog jakog sunca, a tamnih prozora, tako da se čini kao da su prozori slike, a ne pogled u svet. :)) Stvarno su ispale dobro.
    A gde ste vi na Mlavi?

  6. Podsetili ste me na „Kamiondzije ponovo voze“ – ona Ladja… odlicna ideja i mislim da cete se lepse provesti krstarenjem Dunavom nego da odete recimo na more. Ja iskren da budem nisam nikada krstario nekom rekom, jednom u Budimpesti, i to je bilo nezaboravno krstarenje.

  7. Hahahah! Kako si se samo njih setio, meni nisu pali na pamet. :)) Ćuti, nemoj da moramo da lađu jurimo rekom. 😉
    Mi obožavamo reke i dosta smo krstarili istim. Šta da ti kažem kada smo se Ivan i ja venčali krstareći beogradskim rekama. A na njima smo se i upoznali. 😀
    Reke su mirne, a opet tako dinamične… Umiruju čoveka, a ujedno ga pokreću.

  8. Nemam pojma, oni mi dosli u misli. Kad odem u penziju ima da kupim ladju i da plovim Dunavom. 🙂

    A za to vencanje vam iskreno zavidim, sta bih ja dao da se vencam na reci. Uzivajte na krstarenju, pa ocekujemo puno novih i lepih avantura i slika sa krstarenja.

  9. @PU: Aaaaa, tu! Taj deo je divan. Zapadna Srbija ima svašta lepo da ponudi. Jedva čekam putešestvije, pa ćemo da mašemo.

    @Elektrokuhinja: A ja sam se toliko plašila tih stakala, jer su vrlo tamni kada ih gledaš sa strane. Međutim, to je odličan zaklon od sunca. Još kada fotografišeš aparatom, deluje da je u kabini maltene okačena neka slika rečnog pejzaža.

    @I2U: A zašto čekaš penziju? 😉 Koliko sam mogla da primetim, sve više mlađih ljudi je zainteresovan za ovaj vid zabave i puštanja.
    Eto ti ideja za venčanje. Dodajte ostalo po ukusu i provod je zagarantovan. 😉 Ja se uvek vodim time da budeš zadovoljan, a da nikoga ne oštetiš i sve je super.
    Ah da, kada se setim našeg venčanja, ja bih opet. Sa istim čovekom, naravno. 😉

  10. Повратни пинг: Reka na minusu | Cvrkutanje
  11. Ako misliš na baš ovakav, nigde! Ovo je ručni rad u koji je uloženo mnogo ljubavi, vremena i dumanja. Unikat. 🙂
    Ako misliš na pasaru kao tip čamca, ona se kupuje dugotrajnim traganjem po marinama, berzama na kojima se prodaju čamci ili ako slučajno od nekog čuješ da je neko prodaje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *